Hjorthaghallen

An interesting feature of this gym is its facades. The facades in brick are a common expression with the area's other old and new buildings. Stands for the public, cafeteria and training rooms for many different activities help to bring the house to life. The artwork “Genomsyn”/”See through” of Anna Nordquist Andersson, formed by 3 pair of eyes, adorns the hall's side facade and interior. The title “See through” can also illustrate the idea behind the architecture, which wants to be illuminated and included in the urban space.
Solar panels placed on the green roof of the hall supply the building with energy. The proximity to the National Park does, that the sport hall has been designed to support local wildlife. Climbing plants have been planted to cover the facades, bat’s and bird's wood nests hung in the walls and tree trunks are also installed on the roof, to give shelter and help beetles and other insects to cross from one side of the National Park to the other. The hall has been certified as an environmental building, grade gold, by the Swedish Green Building organization.

Location: Sweden
Steel consumption: 200 t
Scope of work: steel structures production and erection documentation